Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info][Ważne]Bukkit ostrzega przed InfiniteDispenser i NanoGuard AntyCheat! :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy czytacie bukkita wiec tylko na szybko napisze to co oni bo nie chce mi się pisać całości (dołączę tylko angielska wersje)]

Chodzi o 2 pluginy:

NanoGuard Anticheat (Typowa nazwa pliku: NanoGuardJAR.jar lub podobnie)
InfiniteDispenser (Typowa nazwa pliku: InfiniteDispenser-3.2.jar lub podobnie)

W swoim kodzie od update zawierają potencjalnie niebezpieczny kod, wiec EvilSepth radzi ich jak najszybsze usuniecie z serwera.

Zalecają tez nie nadawanie żadnemu plikowi (nie tylko te 2) praw roota/admina

Oczywiście pluginy i ich autorzy zostali zbanowani :)

Ale nie mogą nam zagwarantować ze złapali/wykryli/wywalili wszystko.

Mam nadzieje że nic nie przekręciłam bo nie chce mi się bawić z żadnymi tłumaczami, wiec na szybko z głowy.

Linku na oryginalnym forum bukkita wole nie dawać... bo jeszcze debile eis przyczepia że reklamuje forum... Bo ostatnio się dowiedziałam że zareklamowałam kanał yt C4p1t4|\|4 5p4r|<l3za (nie ma takiego kanału!) podając jedynie jego nick, pomijając fakt ze zna go 99%...

EDIT: Link na życzenie moda:

http://forums.bukkit.org/threads/psa-malicious-plugins-nanoguard-anticheat-and-infinitedispenser.174108/

Angielska wersja:

It has come to our attention that the plugins "NanoGuard Anticheat" and "InfiniteDispenser" have been distributing potentially malicious code hidden within their update process. We urge all server admins running these plugins or who have run these plugins to read this PSA carefully and follow the advice given immediately.

We strongly advise all server admins to cease using these plugins immediately:

NanoGuard Anticheat (Default file name: NanoGuardJAR.jar or similar)
InfiniteDispenser (Default file name: InfiniteDispenser-3.2.jar or similar)

As a general precaution, we strongly recommend that all server admins perform a full examination of their server, keeping an eye out for unknown plugins or suspicious behaviour - as is proper on a periodic basis. We also would like to remind server admins to avoid running anything with root or admin privileges without taking the proper precautions to safeguard against the security risks it poses.

In accordance with our community policies regarding malicious code, these projects and their files have been completely removed from our sites and the individuals associated have been banned. While we do not - and cannot - guarantee we'll catch everything, our approval process is an ever evolving aspect of our project and we believe that it is an integral piece in providing server admins with peace of mind when running their servers.

Thanks for your continued support and understanding in this matter,
EvilSeph
- on behalf of the Bukkit Project

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Cholera dzięki, bo wczoraj wgrałem u siebie InfiniteDispenser i nie wiedziałem że tam jest jakiś "niebezpieczny" kod.

wyyVCZZ.png

Proszę o zdjęcie tych 25%, bardzo się staram. ^^

Opublikowano

Ciekawe ile jeszcze takich pluginow jest ,dobrze ze i tak nie mialem tych pluginow:) Dzieki za informacje napewno sie przydadza

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Jakbyś mógł podać jeszcze link do tej informacji. :-)

No dobra , ale bez bana?
http://forums.bukkit.org/threads/psa-malicious-plugins-nanoguard-anticheat-and-infinitedispenser.174108/

BukkitSmerf

Opublikowano

Hah a ja sie dziwiłem ze plugin wywala wszystkich graczy z serwera co jakiś czas... Kod teź był podejrzany ale było kodowanie danych roota

EDIT: mowa tu o AntiCheat nano guard

Jednak bukkit.org posiada jakieś luki w bezpieczeństwie dodawania pluginów (nie wszystko sprawdzają)

EDIT: na Bukkicie pluginu teg już nie ma, jezeli ktoś chciałbym w celach np podglądu kodu moge udostępnić.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Hah a ja sie dziwiłem ze plugin wywala wszystkich graczy z serwera co jakiś czas... Kod teź był podejrzany ale było kodowanie danych roota

EDIT: mowa tu o AntiCheat nano guard

Jednak bukkit.org posiada jakieś luki w bezpieczeństwie dodawania pluginów (nie wszystko sprawdzają)

EDIT: na Bukkicie pluginu teg już nie ma, jezeli ktoś chciałbym w celach np podglądu kodu moge udostępnić.

Pisalam ze ich zbanowali, wiec plugin znika.

Bierz pod uwage to ze to zwykle sprawdzaja zwykli modzi, nie wszyscy sa bogami i moga cos przeoczyc.

I robia to z pasji, bo chca, za darmo. Wiec raczej nie mozna sie do nich przyczepic, kazdy popelnia jakies bledy, a sam bukkit wyszedl im swietnie. (tylko troche API swieci pustkami :( )

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...